Schadeproces

Het schadeproces van Intrasurance bestaat uit vijf belangrijke stappen. In iedere stap geven we informatie wat we doen, maar ook waar wij uw hulp of hulp van de klant bij nodig hebben! Klik op de stap voor meer informatie.

Stap 1. Klant meldt de schade online

De duur van het volledige proces is afhankelijk van de schademelding. Hoe completer de schademelding, hoe sneller wij de schademelding verwerken. Zo weet uw klant snel of er wel óf geen dekking is en wat het bedrag is dat wij vergoeden.

Hoe meld ik een schade in de adviseursmodule?

Om een schade voor een klant te melden logt u in in de adviseursmodule:

  • Klik op “Klanten” en zoek de klant waarvoor u een schade meldt.
  • Vervolgens klikt u op “Details”. U ziet nu de klantgegevens.
  • Ga naar het tabblad “Schades”. Meld de schade van de klant op de juiste polis.
  • De invulvelden van de schademelding spreken voor zich. Vul alle velden in en bevestig de schade.
  • De klant ontvangt een bevestigingsmail van de gemelde schade. Binnen 24 uur ontvangt u een eerste reactie op de schademelding.

Benieuwd naar de status van de schade? Deze vindt u in het dossier van de klant.

Welke informatie hebben wij nodig om de schade te verwerken?

Zorg dat uw klant bij een schademelding zoveel mogelijk informatie deelt. Stuur foto’s, documenten, offertes en facturen door en leg ons duidelijk uit wat er precies aan de hand is.

Waarom meld ik de schade online?

Om de schade zo compleet mogelijk te ontvangen, vragen wij klanten en intermediairs de schade online in het dossier te melden. Zo voorkomen we dat we informatie niet ontvangen en het afhandelen van de schade langer duurt. Ook de status van de schade vindt u terug in het dossier.

Wat verwachten wij bij het melden van een schade?

Het is belangrijk dat u open en eerlijk bent over de schademelding. Bij het afhandelen van de schade vinden we het belangrijk dat u de juiste informatie deelt en medewerking verleent.

Welke bestanden moet ik uploaden in de schademelding?

Wij ontvangen graag belangrijke documenten, zoals offertes, facturen en foto’s. Zo kunnen wij de schademelding in één keer goed én sneller verwerken!

Let op! Gaat de schademelding over een verkeersschade? Zorg dan dat u altijd een ingevuld én ondertekend aanrijdingsformulier meestuurt!

Wanneer krijg ik een eerste reactie op de schademelding?

Na de online schademelding ontvangt uw klant direct een automatische ontvangstbevestiging. Een medewerker van onze schadeafdeling neemt binnen twee werkdagen per e-mail contact op over de afhandeling van de schade. Houd daarom uw mailbox goed in de gaten!

Stap 2. Intrasurance controleert de schademelding

Na de schademelding in het dossier controleren wij of de schademelding compleet is. Ontbreken er gegevens of missen wij informatie? Dan vragen wij per e-mail informatie op. Houd uw mailbox dus goed in de gaten!

Wat verwachten wij van u als wij meer informatie opvragen?

Ontvangen wij niet alle gegevens in de schademelding? Dan vragen wij extra informatie op. Wij verwachten dat u alle gegevens deelt die wij nodig hebben om de schademelding te verwerken. Hoe sneller wij die informatie ontvangen, hoe sneller wij de schademelding afronden.

Hoe lang duurt het voordat ik een reactie krijg op de extra gestuurde informatie?

Na ontvangst van uw e-mail krijgt u binnen 10 werkdagen een reactie van ons.

Stap 3. Schade-expert beoordeelt de schade

Wanneer schakelen wij een schade-expert in?

Het ligt aan de door u gemelde schade wanneer wij een schade-expert inschakelen. Denk aan de grootte van de schade of hoe moeilijk het is om de schade te herstellen. De expert helpt om de schade op te nemen.

Met welk expertisebureau werken wij samen?

We werken met drie expertisebureaus: CED, Dekra en EMN. Het is aan de risicodrager van de verzekering om te bepalen welk bureau wij daadwerkelijk inschakelen. Het is daarom ook niet mogelijk om zelf een expertisebureau te kiezen.

Hoe informeren wij u dat wij een schade-expert inschakelen?

Per e-mail ontvangt u van ons een bevestiging dat wij voor de schade samenwerken met een schade-expert. De schade-expert neemt telefonisch contact op met de klant om een afspraak in te plannen. Lukt het niet u of uw klant telefonisch te bereiken? Dan stuurt het bureau een e-mail om de afspraak te plannen.

Wat doet een schade-expert precies?

Als wij het expertisebureau ingeschakeld hebben neemt de schade-expert contact op met de klant voor het maken van een afspraak. Tijdens deze afspraak neemt de expert de schade op en maakt hiervan een schaderapport.

Hoe lang duurt het voordat de externe schade-expert een rapport oplevert?

Het proces met een externe schade-expert kan twee tot vier weken duren. Dit hangt af van het soort schade, het aantal documenten dat de schade-expert moet opvragen en de drukte op de afdeling.

Stap 4. Intrasurance beoordeelt of er dekking is

Zijn alle gegevens om de schade te beoordelen compleet? Dan kijken we bij Intrasurance of de schade binnen de dekking valt en welk schadebedrag wij uitkeren.

Hoe informeren wij of de schade gedekt is?

Per e-mail informeren wij u of de schade binnen de dekking valt. Om dit te bepalen gebruiken we de polisvoorwaarden. Is er dekking voor de schade? Dan vertellen wij in onze e-mail hoeveel wij vergoeden en op welk rekeningnummer wij de schadevergoeding betalen.

Hoe snel weet ik of mijn schade gedekt is?

Wanneer het dossier compleet is, doen wij binnen vijf werkdagen een uitspraak over de afhandeling van uw schademelding. Over de afhandeling van de schade informeren we per e-mail.

Stap 5. Intrasurance handelt de schadevergoeding af

Als de schade binnen de dekking van de verzekering valt betalen wij een schadevergoeding. Dit kan rechtstreeks aan de klant zijn, of aan een derde partij. In deze laatste stap handelen we deze schadevergoeding af.

Mag de schade ook gerepareerd worden in plaats van een schadevergoeding ontvangen?

De afhandeling van de schadevergoeding gaat altijd in overleg. Het kan zijn dat we hem rechtstreeks aan de reparateur of hersteller betalen, maar het kan ook dat wij de schadevergoeding naar de klant overmaken.

Bij sommige verzekeraars hanteren wij een herstelplicht. Dit wil zeggen dat het verplicht is om de schade te herstellen. We betalen de schadevergoeding dan pas na ontvangst van de definitieve factuur.

Let op! De afhandeling van de schadevergoeding is dus afhankelijk van de verzekering. Gaat het om een naturapolis? Dan betalen we standaard in natura uit. Dit staat in de voorwaarden van de verzekering.

Is er sprake van een eigen risico?

Het eigen risico is afhankelijk van de verzekering. In de polisvoorwaarden van de verzekering vindt u of er een eigen risico van toepassing is op de verzekering en hoe hoog dit eigen risico is.

Op welk rekeningnummer betalen wij de schadevergoeding?

Afhankelijk van wie de schadevergoeding ontvangt betalen wij het bedrag uit. Dit kan direct aan de klant zijn, aan de reparateur of hersteller óf aan een derde partij die betrokken is bij de schade. 

Hoe snel betalen wij de schadevergoeding?

Ontvangt de klant de schadevergoeding? Dan staat deze binnen twee werkdagen op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.