Heinenoord neemt Intrasurance over

01.10.2020

Sterke positie als serviceprovider en volmacht

Heinenoord Holding BV neemt per 1 oktober 2020 assurantiebedrijf Intrasurance over. Heinenoord bouwt hiermee haar strategische positie in de Nederlandse markt verder uit. De overname biedt Heinenoord zowel een uitbreiding van het aantal tussenpersonen als ook een groot aantal private labels in niche markten en in de retail. Het directe kanaal Verzekeruzelf.nl van Intrasurance maakt onderdeel uit van de overname. Begin 2017 heeft Qmulus een meerderheidsbelang genomen in Heinenoord en wordt samen met de directie van Heinenoord uitvoering gegeven aan de gezamenlijk ingezette groeistrategie.

Deze strategische overname dient twee doelen. Enerzijds wil Heinenoord in een sterk consoliderende markt haar marktpositie verstevigen en uitbouwen en anderzijds breidt zij haar portfolio uit met nieuwe distributiepartners.

Frank Cooler, directeur Intrasurance Groep: “Met de overname door Heinenoord krijgt Intrasurance een betere uitgangspositie voor verdere groei. Samen kunnen we de hele keten nog beter bedienen en bieden we een unieke propositie aan.

Arie van den Berg, directeur Heinenoord: “Intrasurance heeft haar focus op schadeverzekeringen in niche markten. Heinenoord biedt juist een breed pakket van diensten aan. We zien veel synergie en kansen in deze samenwerking. 

Over Qmulus, Heinenoord en Intrasurance

Intrasurance is gestart in 2002 als een van de eerste volmachtbedrijven met digitaal verzekeren. Op dit moment heeft Intrasurance naast Verzekeruzelf.nl een kleine 70 private labels van intermediairs in niche markten en in de retail. 
 
Heinenoord is opgericht in 1959 als bemiddelaar en in 1994 volgde het volmachtbedrijf, serviceproviding en het beursbedrijf. Heinenoord biedt klanten een breed aanbod aan producten. Via een uitgebreid aantal van 23 volmachten krijgen tussenpersonen de ruimte om zich volledig te focussen op hun relaties. Heinenoord neemt hierbij ook deels de administratieve werkzaamheden uit handen en voorziet de tussenpersoon van een moderne webapplicatie en werkomgeving.

Qmulus is een investeringsbedrijf / family office en verschaft groeikapitaal aan succesvolle Nederlandse ondernemingen bij het realiseren van hun groeidoelstellingen. Qmulus beoogt naast financier ook een vertrouwenspartner te zijn voor ondernemers door tevens kennis, ervaring en ondersteuning te bieden bij de strategische, operationele en financiële uitdagingen van ondernemers. Qmulus heeft veel ervaring in de financiële dienstverleningssector: groei en ondernemerschap zijn de belangrijkste criteria, met een duidelijke focus op Buy & Build. Het team van Qmulus bestaat uit 15 man.

Het IT gedeelte van Intrasurance groep (ITS) is, door de meerderheidsaandeelhouder van Ameyde, inmiddels gefuseerd met haar eigen software bedrijf en gaat verder onder de naam VA Systems.

KPMG heeft als exclusieve financiële adviseur de transactie begeleid voor Intrasurance, en CERTA acteerde als juridisch adviseur.


Persinformatie

Op zoek naar persinformatie?
Neem dan contact op met één van onze woordvoerders:

Algemeen

Jan van der Struik
info@intrasurance.nl
+31 (0)73-6154540

Intermediairs

Mary van Aken
m.vanaken@intrasurance.nl
+31 (0)73-6154540

Verzekeruzelf

Teun Willems
t.willems@verzekeruzelf.nl
+31 (0)73-6154540