Van Ameyde neemt belang in Intrasurance

26.06.2018

Totaaloplossing voor IT verzekeringsketen en BPO

Van Ameyde International heeft een meerderheidsbelang genomen in de Intrasurance Groep. De twee partijen breiden hiermee hun strategische samenwerking verder uit. Gezamenlijk zullen zij in binnen- en buitenland schadeverzekeraars een geïntegreerde digitale totaaloplossing aanbieden. Deze totaaloplossing omvat de hele keten, van het online aanvragen van offertes en polisadministratie tot en met online schademelding en schadeafwikkeling.

Deze strategische stap dient twee doelen. Enerzijds bieden Intrasurance en Van Ameyde hun klanten een volledige digitale oplossing voor de hele ‘verzekeringsstraat’. Anderzijds kunnen klanten nu alle activiteiten, van acceptatie en polisbeheer tot schadebehandeling, outsourcen aan één partij.

Intrasurance en Van Ameyde integreren hun platformen Direct Insurance Vision (DIV) en ECHO R2 naadloos . Dankzij deze integratie vormen legacy systems en de complexiteit van verzekeringsproducten geen obstakel meer. Ook voor complexe verzekeringen kunnen verzekeraars zonder grote IT-investeringen met een korte implementatieperiode de hele online keten inrichten.

Frank Cooler, oprichter en CEO Intrasurance Groep: “Met de aanwezigheid van Van Ameyde in meer dan 25 landen zijn we nog beter in staat om onze positie in Europa uit te breiden. We zien beide dat technologie het verschil gaat maken en daar zetten we vol op in.”

Piet Middelkoop, CEO van Van Ameyde: “ Intrasurance loopt – vanaf de introductie van Verzekeruzelf.nl – jaren voorop in digitaal verzekeren. We zien veel synergie en kansen in deze samenwerking van IT gedreven dienstverlening. Samen kunnen we de hele keten bedienen en bieden we een unieke propositie in Europa aan.”

Over Intrasurance en Van Ameyde

Intrasurance is als een van Nederlands eerste InsurTechs voorloper op het gebied van digitaal verzekeren. Het DIV-platform kan dankzij API’s naadloos worden geïntegreerd met de front- en backoffice van verzekeraars en is geschikt voor alle verkoopkanalen: mobiel, online en via adviseurs.

Van Ameyde is Europees marktleider op het gebied van claims management, outsourcing en IT-oplossingen voor schadeprocessen. Daarnaast richt Van Ameyde zich met aparte labels op complexe schade-expertise, waaronder letselschade en het zakelijke schadesegment.


Persinformatie

Op zoek naar persinformatie?
Neem dan contact op met één van onze woordvoerders:

Algemeen

Frank Cooler
info@intrasurance.nl
+31 (0)73-6154540

Intermediairs

Mary van Aken
m.vanaken@intrasurance.nl
+31 (0)73-6154540

Verzekeruzelf

Teun Willems
t.willems@verzekeruzelf.nl
+31 (0)73-6154540